Bildeling gir miljøgevinst

Innlegg på trykk i Aftenpostens Osloby 04.09.2014

Bilen har kommer for å bli. Skal vi klare å redusere bilbruken må vi tenke nytt. Bildeling må derfor bli en del av miljøsatsingen i Oslo. Økt tilgjengelighet er avgjørende hvis bildeling skal bli et attraktivt alternativ til å eie egen bil.

Miljøvennlige drosjer

På trykk i Dagens Næringsliv 16.april 2014

Forrige lørdag møtte jeg Trond Gustav Sømme fra Oslo Taxi. Han har vist verden at det er mulig å drive en drosjebil som går på elektrisitet. Teslaen han kjører har flere ganger blitt bestilt av noen som vil imponere daten sin.

Byrådets mageplask

Innlegg på trykk i Aftenpostens Osloby 03.02.2014. Innlegget er skrevet sammen med Libe Rieber-Mohn, varaordfører og gruppeleder (Ap).

Det siste kommunale badet som ble bygd i Oslo åpnet på Holmlia i 1983. Det er over 30 år siden. Det er i dag over 65.000 innbyggere pr. svømmehall i Oslo. Arbeiderpartiet hadde, i likhet med store og små svømmeglade Osloborgere, og idretten, store forventninger til byrådets bademelding som har vært varslet siden 2011. Den ble en stor skuffelse.

Byrådet må ha hånden på sykkelstyret

På trykk i Aftenposten 16.oktober 2013

De siste åtte årene er det blitt bygd i snitt ca. én km av det planlagte hovedsykkelveinettet i Oslo pr. år. Med samme tempo vil sykkelnettet stå ferdig om nærmere 20 år.

Høyre og Venstre må beklage

Siden Nasjonal transportplan ble lagt fram 12. april, har sentrale politikere i Høyre og Venstre benyttet enhver anledning til å kritisere den rødgrønne regjeringen for det de beskriver som manglende satsing på Oslo. Denne kritikken viser seg å være basert på feilaktige påstander.

Trine Skei Grande (V) sa i sin åpningstale på Venstres landsmøte samme dag som transportplanen ble lagt fram: “Arnstad sier «fuck Oslo» med Nasjonal Transportplan”. Høyres Nikolai Astrup kommuniserte i media og på twitter at regjeringen går imot den reviderte avtalen i Oslopakke 3, altså imot lokale ønsker og prioriteringer. E18 vestover og Fornebubanen ble trukket fram som konkrete eksempler fra høyrepolitikeren.

Byrådet svikter idretten

På trykk i Aftenposten 12.juni 2013

Det er skuffende å se hvor mange vedtatte idrettsprosjekter som ikke er blitt gjennomført av Høyre-, Venstre- og KrF-byrådet i Oslo.

Bygg nær T-bane og tog

Innlegg på trykk i Aftenposten 02.04.2013

Oslo bystyre behandlet i disse dager en sak om Ruters strategiske kollektivtrafikkplan frem mot 2060. Arbeiderpartiet er opptatt av å trekke inn byutvikling som et sentralt tema i behandlingen av kollektivstrategien.

Nasjonalpark i Østmarka

Innlegg på trykk i Dagsavisen 06.03.2013. Innlegget er skrevet sammen med Libe Rieber-Mohn, varaordfører (Ap).

Hovedstaden er et symbol for hele landet.

Drosjepolitikk som virker

Innlegg på trykk i Dagsavisen 04.02.2013

Vi må anerkjenne problemene før vi kan gjøre noe med dem. Dagens drosjepolitikk virker ikke.

Gjennomføring mangler

Innlegg på trykk i Aftenposten 04.01.2013

Byrådet i Oslo må øke gjennomføringstempoet for idrettsprosjekter. Lambertseter idrettshall har vært planlagt og utredet siden 2006. På bystyremøte 12. desember behandlet vi en ny sak hvor byrådet skriver at idrettshallen skal bli utredet i minst ett år til. Det tar ca. 10 måneder å bygge en idrettshall, så åtte år med utredningsarbeid er altfor lang tid.

Oslo er ingen drømmeby for syklister

Innlegg på trykk i Dagsavisen 22.06.2012

Det er når du reiser til byer som Malmø, København og Amsterdam at du oppdager at Oslo ikke er verdens mest sykkelvennlige by. Det haster å handle, for Oslo står foran en enorm befolkningsvekst.

Kjærlighet med ærlighet

På trykk i VG 7.mai.2012 som svarinnlegg til Mudassar Kapurs innlegg i VG 27.4: Myten om den delte byen.

Mudassar Kapur (H) mener at forskjellene mellom bydelene i Oslo er en myte, og at Arbeiderpartiet har lave ambisjoner på vegne av innbyggerne i hovedstaden. Vi bor henholdsvis på Holmlia og på Grorud. Vi er stolte av Oslo, av bydelene våre og av lokalsamfunnene vi bor i. Samtidig er vi ikke redde for å snakke om utfordringene Oslo står overfor. Dette mener vi ikke motstrider med vår kjærlighet til byen vi er glad i. For kjærlighet uten ærlighet er et problem.

Storbyene må prioriteres

På trykk i Aftenposten 4. april.2012

Den politiske behandlingen av Nasjonal transportplan har begynt. De statlige transportetatene og Avinor la frem sine forslag til planen. Alle etatene var enige om viktigheten av å prioritere storbyene, men når pengene skulle fordeles, kom byområdene skjevt ut.

Skandaløst kollektivsystem

På trykk i Aftenposten Aften 25.januar 2012

Det er vanskelig å tro at busskorrupsjonen i Oslo ikke vil svekke omdømmet til offentlig sektor, spesielt tilliten til Oslos kollektivsystem. Om folkevalgte ikke har grepet inn før, må de i hvert fall gripe inn nå.

Skuffet over Venstre

Innlegg på trykk i Dagsavisen 27. desember 2011

At Fremskrittspartiet bryr seg lite om miljøpolitikk er ingen overraskelse. Forventningene er større når miljøbyråden i Oslo nå er fra Venstre. Hittil har Ola Elvestuen fått lite gjennomslag for Venstres valgkampløfter.

Arbeid til alle

Valgkampvideo på standard arabisk

Kvalitet, ikke karakterer

Innlegg på trykk i Dagsavisen 27.juni 2011

For Høyre har karakterer i barneskolen vært skolesak nummer én den siste perioden. Karakterforslaget har blitt en viktig symbolsak for Høyre fordi den markerer forskjellen mellom blå og rød skolepolitikk.

Ingen velger fattigdom

Innlegg på trykk i Akersposten 23.juni 2011

Lars Asbj. Hanssen fra Høyre skriver i et innlegg 9.juni at klasseskillene i Oslo har først og fremst sammenheng med hva folk prioriterer i sitt liv, og at alle har samme utgangspunkt for å lykkes i dag gjennom gratis utdanning, gratis trening og tilgang til godt kosthold. 1 av 10 i FrP- og Høyrestyrte Oslo lever i fattigdom i følge SSB. Dette er ikke et valgt ti prosent av befolkningen har tatt.

Rajas svartmaling

Publisert i Aftens debattsider 07.april 2011

Aften skriver 29. mars om Abid Q. Raja (V) som advarer mot mørk fremtid for Oslo på grunn av utviklingen i Groruddalen. Det Groruddalen trenger minst er retorikk som sprer frykt og dårlig omdømme.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet 2011

Styrk kulturtilbudet

Innlegg på trykk i Dagsavisen 21.mars 2011

En FAFO-rapport fra 2009 viser at nesten 15 prosent av alle barn i Oslo er fattige ifølge EUs fattigdomsmål. Det er når det kommer til kulturliv og fritidsaktiviteter at fattigdommen er mest synlig. Fellesskapsløsninger må til for å utjevne forskjellene.

Høyres ansvar

Innlegg på trykk i Universitas 09.mars 2011

I Universitas 23. februar skriver Mari Berdal Djupvik (H) at Oslo Høyre diskuterte studentboliger på sitt årsmøte. Fint, men problemet er at Oslo Høyres kommunevalgprogram for 2011 til 2015, som ble vedtatt på samme møte, ikke innholder ett ord om studentboliger.

Abdullah Alsabeehgs blogg

Følges av 273 medlemmer.

Mer om sonen

Velkommen til min blogg. Jeg er 25 år gammel og kommer fra Holmlia i Oslo. Er bystyrerepresentant for Oslo Arbeiderparti, og heltidspolitiker på Rådhuset med ansvar for samferdsel, miljø og idrett.